scatterbrain xo

30.1.07

"Emme ole luovuttaneet Japanissa"

Näin toteaa Microsoftin Peter Moore. Huolimatta siitä, että Gears of War nousi Japanissa listoille ja Blue Dragon onnistui myymään nousevan auringon maassa jopa 360-konsoleita voidaan kylmästi todeta, että MS ei ole onnistunut konsolimarkkinoilla Japanin suhteen.

IGN:n haastattelussa Moore myöntää tämän rehellisesti ja kertoo, että japanilaisten vakuuttaminen ei ole helppo tehtävä, mutta he eivät aio luovuttaa vain sen takia, että se ei ole helppoa.

I think we need to continue to be a competitor as aggressively as we have been since the day we launched [in Japan]. Little things make your day a little better. This morning when I woke up, seeing Gears of War as one of the top ten selling games in Japan, on top of Blue Dragon's success over the holidays, is vindication of a company that understand what it needs to stick to the task. I think we are seeing progress in Japan. With Lost Odyssey still to come, I think we feel real good about our ability to compete and compete aggressively in the Japanese market. It's not easy, let me make that clear. It's not easy. But we're not going to back down just because it's not easy.

Samassa haastattelussa Moore ei malta olla hehkuttamatta Xbox Liveä ja sen merkitystä kovassa kilpailussa:

A lot of people love to play Gears of War, but a lot of people would just love to download content. We need to be cognizant that there are different consumers that have different needs for Xbox Live and we continue to evolve the service accordingly. It is a huge advantage for us. I think that is very difficult for Sony and Nintendo to catch up with right now.

Lisäksi Moore vihjailee, että ensi kesän E3-messuilla olisi luvassa suuria paljastuksia:

I think having [E3] in July makes things a little easier for us. I think you can expect some big announcements at E3.

Yleisen kiinnostuksen puutteen lisäksi Microsoft tarvitsee paljon japanilaisia kiinnostavia pelejä. Capcom on Dead Risingilla ja Lost Planetilla osoittanut, että miljoonamyyntiin pääsee länsimaisellekin koneelle tehdyillä peleillä. Tämä avaa todennäköisesti muidenkin japanilaisten kehittäjien silmiä, etenkin kun HD-koneista PS3:n pelit eivät oikein myy ja koneita kohtaakaan ei innostus ole ollut järin päätä huimaavaa.

Liven suhteen Moore on oikeassa varmasti siinä mielessä, että sisällön myynnin suhteen MS:llä on kehittäjien $$-toiveet ajatellen vahvin ässä hihassa. Tämän hetken 5 miljoonaa Liven käyttäjää, sekä ainakin toistaiseksi markkinoiden laajin konekanta on enemmän kun kilpailijat pystyvät tarjoamaan - ainakaan kovin nopeasti.

Silti Microsoftilla on enää vain yksi suuri ässä hihassaan Japanin suhteen, Lost Odyssey. Mutta vaikka kyseinen peli olisi kuinka hyvä, se tuskin riittää. Mitä Xbox 360 tarvitsee Japanin suhteen? Squaren E3 "Final Fantasy on Xbox 360" tai Metal Gear Solid 4:en julkistaminen voisi jo riittääkin.

Palkintoja saavutuksista?

Viimeisin huhu kertoo, että Microsoft:lla olisi suunnitteilla Xbox 360 pelien saavutusten (achievement) keräämisestä palkitseminen. Se mitä nuo palkinnot ovat on vielä melkoisen epäselvää, mutta GameSpot:in mukaan kyse olisi sponsorien tarjoamista tuotteista. MS:n virallinen kanta noudattaa tuttua linjaa:

We have nothing to say about these rumors or speculation. However, what we can tell you is that Xbox is always exploring ideas for how we can reward our loyal customers. As soon as we have anything new to share, we will definitely let you know.

Saavutukset ovat Xbox 360 konsolin kaikissa peleissä mukana oleva innovaatio, jossa tietyn pelityylin, pelin läpäisyn tai jonkin pelinkehittäjän laatiman tehtävän suorittamisen jälkeen pelaaja palkitaan pelaajakorttiin lisättävillä pisteillä (GamerScore). Keskimäärin yhdestä pelistä voi saada 1000 pistettä maksimisaavutusten määrän ollessa tällä hetkellä 50 per peli.

Henkilökohtaisesti saavutukset ovat mielestäni tämän generaation yksi kovimmista uudistuksista. Kun pelissä on hyvin tehdyt saavutukset, jaksaa pelin pariin palata yhä uudestaan kokeilemaan tyystin erilaista taktiikkaa tai pelitapaa (esimerkkejä: tapa Dead Rising:ssa yli 50.000 zombieta yhden pelin aikana tai F.E.A.R: läpäise peli kuolematta kertaakaan).

Mikäli huhu toteutuu, se kertoo kaksi asiaa: saavutukset voivat muuttua entistä koukuttavammiksi, sekä Microsoft saa lisäpisteitä faniensa kuuntelemisesta ainakin minun silmissäni. Lähteessä uutisoidun idean nimittäin esitti vähän aikaa sitten enemmän kuin kaksi fania Major Nelsonin blogissa, kun herra pyysi yhteisön kommentteja ja parannusehdotuksia Xbox Liveä ja itse konsolia kohtaan. Fanit esittivät paljon muitakin hyviä ideoita ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka moni niistä loppujen lopuksi toteutuu.

29.1.07

Arvostelut

Xbox 360 arvostelut:
-----------------------------------------------------------------

Darkness, The
Julkaisija / kehittäjä: 2K Games / Starbreeze Studios
Pelityyppi: FPS
Pelaajia: 1 (Xbox Live: 8)
Julkaistu: 25.6.2007
Linkki arvosteluun
Arvosana: 90/100
The Darkness Metacritic:ssä / saavutukset

-----------------------------------------------------------------

Lost Planet: Extreme Condition
Julkaisija / kehittäjä: Capcom
Pelityyppi: toiminta / ammuskelu
Pelaajia: 1 (Xbox Live: 16)
Julkaistu: 12.1.2007
Linkki arvosteluun
Arvosana: 89/100
Lost Planet Metacritic:ssä / saavutukset

-----------------------------------------------------------------

Enchanted Arms
Julkaisija / kehittäjä: Ubisoft / From Software
Pelityyppi: roolipeli
Pelaajia: 1 (Xbox Live: 2)
Julkaistu: 29.8.2006
Linkki arvosteluun
Arvosana: 88/100
Enchanted Arms Metacritic:ssä / saavutukset

-----------------------------------------------------------------


Playstation 3 arvostelut:
-----------------------------------------------------------------

Lair
Julkaisija / kehittäjä: SCEE / Factor 5
Pelityyppi: toimintaseikkailu
Pelaajia: 1 (ei moninpeliä)
Julkaistu: 4.9.2007
Linkki arvosteluun
Arvosana: 83/100
Lair Metacritic:ssä

-----------------------------------------------------------------

Devil May Cry 4 huhumylly kasvaa



Xbox360fanboy kertoo, että viimeisimmän Playstation Magazine -lehdessä PSM liittyy niiden ounastelijoiden joukkoon, joiden mukaan Devil May Cry 4 nähtäisiin myös Xbox 360:llä. Onko kyseessä pelkkä PSM:n spekulaatio vai onko verhojen takana paljastettu muutakin, jää avoimeksi.

Loogisesti ajateltuna DMC4 boksille ei olisi suurikaan ihme. Muihin japanilaisiin pelinkehittäjiin verrattuna Capcomia ei pidetä yhtä Sony-uskollisena ja lisäksi Capcomilla on jo loistavia kokemuksia 360:stä miljoonamyynteihin yltäneiden Dead Rising:in ja Lost Planet:in myötä.

Tämän ja nykykoneiden markkinaosuuksien valossa Danten tanssi myös XO:lla voi olla hyvinkin mahdollista. Jäämme odottamaan Capcomin vahvistusta asialle.

28.1.07

Enchanted Arms (arvostelu, Xbox 360)



Miltä kuulostaisi astua Atsuman - Yokohoman yliopistossa Enchanting:ia opiskelevan piikkitukkaisen ja umpityhmän sankarin - joka rakastaa yksinkertaisia asioita kuten bilettämistä ja hyvää ruokaa - rooliin? Kun heitetään soppaan elegantti älykkö ja ylimielinen umpihomo, sankarimme kadonnut koira, Atsuman mystinen käsi ja 1000-vuotinen Golem-sota, saadaan käyntiin viihdyttävä seikkailu, jossa pahaa enteilevät lähtökohdat unohtuvat yhtä nopeasti kun sankarimme taito kiivetä ylös tikapuita. Enchanted Arms näyttää närhen munat suuren tuotannon ylidramaattisille ja kaavoihin kangistuneille japsiropeille.

Juonen punainen lanka Enchanted Arms:ssa on sitä samaa ikuista hyvän ja pahan välistä taistelua. Kaikkia todennäköisyyslakeja noudatellen Atsuma onnistuu herättämään voimakkaan Devil Golemin, ja näin ollen uusi sota sarastaa horisontissa. Maailmanpelastamisen sivussa sankariamme motivoi kaapatun ystävän vapauttaminen, sekä Atsuman mystisen käden salaisuuden selvittäminen.



Peli alkaa löysästi, mutta ensimmäisen luvun jälkeen homma nousee uudelle tasolle ja pelin kenties nautittavin aspeksi - nelihenkiseksi kasvavan ydinryhmän välinen kemia yliampuvalla ja ennalta arvaamattomalla dialogilla puhkeaa kukkaan. Keskustelua on paljon ja se on tyystin erilaista mitä tämän genren peleissä on tottunut näkemään. Enchanted Arms:in asenne ja huumori jatkuu samanlaisena aina loppuanimaatioon asti; valittu tyyli jakaa varmasti mielipiteitä eikä sovi kaikkien makuun. Liki 60 tunnin läpipeluun aikana hörähtelin äänekkääseen nauruun useammin kuin kerran, alkaen rautalangasta väännettyyn "Paina nappia A jotta laatikko hajoaa. Saitko?" - "Kyllä, painan siis nappia A, jotta laatikko hajoaa, helppoa!" kaltaisesta kuittailusta "Ketä kiinnostaa, me voitimme!" tyyliseen läppään suurten kysymysten äärellä.

Kuten missä tahansa RPG:ssä, myös Enchanted Arms:in oleellisia osa-alueita ovat hahmonkehitys ja taistelu. Atsuman lisäksi ryhmässä voi matkustaa kerralla seitsemän hahmoa, joista taistelussa on mukana aina neljä. Ryhmän kokoonpanoa voi muuttaa kaupoissa, joita on ripoteltu ympäri Enchanted Arms:in maailmaa aina syrjäisimpiä luolaholveja myöten.

Vuoropohjaiset taistelut alkavat pomomatseja lukuun ottamatta tyhjästä ja taistelua on paljon. Sen vuoksi onkin hyvä, että taistelu toimii todella näppärästi. Taistelualue on jaettu kahteen 3x4 kokoiseen ruudukkoon, jossa toisella puolella ovat viholliset ja toisella puolella oma ryhmä. Kuvakulmia ruudukon tarkasteluun on useampi, mutta mikään niistä ei täysin vakuuttanut selkeydellään. Yllätyshyökkäyksiä lukuun ottamatta taistelu alkaa antamalla omalle ryhmälle käskyt liikkua ja käyttää taitoja tai tavaroita. Tämän jälkeen katsotaan nätit taisteluanimaatiot ja odotetaan, että vihollinen tekee saman - olettaen että yksikään jäi henkiin.



Kautta seikkailun, mutta etenkin pelin alkupuolella taistelut ovat helppoudessaan läpihuutojuttuja, jolloin maino pikakelaustoiminto tulee tarpeeseen. Pikakelauksella tietokone antaa käskyt ja animaation nopeutta voi jouduttaa. Jos jatkuva taistelu ei miellytä, voi kasinolta löytyvillä minipeleillä tienata pelimerkkejä ja ostaa tukitaidon, jolla satunnaiset taistelut on mahdollista välttää kokonaan. Lisäksi taisteluista pääsee lähes poikkeuksetta juoksemaan karkuun muutaman elinpisteen menetyksellä. Koska vastustajan puolelle ei voi liikkua ja taidosta riippuen sen kantomatka on rajallinen - kuten myös taisteluihin valittujen taitojen määrä - mättämiseen tulee mukaan mukavaa taktista elementtiä.

Taistelun jälkeen osumapisteet ja mana palautuvat täysiin, mutta elinvoimapisteet eivät. Hahmojen elinvoima (vitality) vähenee jokaisella taistelukierroksella tai aina kun hahmot ottavat heviä. Kun elinvoima laskee nollaan, hahmon osumapisteet ja mana eivät enää regeneroidu uuteen taisteluun, jolloin ryhmän kokoonpanoa on joko muutettava, juotava elinvoimapulloja tai vierailtava elinvoiman latauspisteellä. Kauppojen tavoin myös latauspisteitä löytyy suhteellisen turvallisin väliajoin, mikä laskee tarvetta varioida ydinryhmän kokoonpanoa.

Valtaosalla hahmoista on oma erikoiselementtinsä (vesi, ilma, maa, tuli sekä valo ja pimeys). Kuten arvata saattaa, jokaisella elementillä on oma vastavärinsä, jolloin kipua iskuista tulee tuplamäärä. Ihmishamoille saa pelin aikana parempia esineitä, mutta ainoastaan yhtä tyyppiä kullekin hahmolle. Esimerkiksi siinä missä Atsumalla paranee nyrkki, saa Yuri parempia pistooleita. Muita varusteita ei ole ja inventaario täyttyy lähinnä erilaisista elinvoimaa sekä manaa palauttavista pulloista.



Taisteluista palkinnoiksi saatavilla taitopisteillä (tai kaupasta ostettavilla kalliilla taitojalokivillä) voi nostaa vaikkapa hahmon elinvoimaa, liikkuvuutta tai suoran vaurion määrää. Rahalla ostetaan parempia taitoja, ellei satu löytämään niitä arkuista tai loppuvastustajilta. Taitoja on kahta tyyppiä; toiset ovat jatkuvasti päällä olevia tukitaitoja (kuten myrkytyksen pysyvä neutralisointi tai halvaantumisen estäjä) ja toiset taistelutaitoja, joiden käyttö kuluttaa manapisteitä. Tämän lisäksi ihmishahmot oppivat hillitöntä tuhoa tekeviä EX-supertaitoja, joiden käyttäminen vaatii manan lisäksi EX-mittarin lataantumista taisteluiden lomassa.

Neljän ihmissankarin lisäksi pelissä on yli 100 golemia. Golemeja saa kerättyä mm. voittamalla niitä taisteluissa tai ostamalla kaupasta. Jokaisella golemilla on etukäteen määrätyt taidot, joita ei voi muuttaa. Sen sijaan taitopisteitä golemeillekin voi jakaa haluamallaan tavalla. Osa golemeista on
muita suurempia, jolloin taistelussa liikkumisen näkökulmasta joutuu tekemään välillä kiperiä valintoja. Golemit on kaikin puolin toteutettu ja suunniteltu hyvin. Miinusta tulee siitä, että peli ei palkitse juuri millään tavalla golemien tai täydellisten tuhokombinaatioiden metsästämisestä. Pelin kaikki achievementitkin (25 kappaletta) kun perustuvat ainoastaan juonen läpäisyyn. Läpipeluun jälkeen ei voi enää palata harrastamaan grindaustakaan; rehellisesti sanottuna ilman porkkanaa ei tekisi mielikään.

Audiovisuaalisesti Enchanted Arms on hyvää keskitasoa. Paikoin ympäristöt ovat kauniita, paikoin vähemmän näyttäviä. Maailma suurkaupunkeja myöten on poikkeuksetta autio, fysiikka- tai säämallinusta ei ole, eikä laajasta maailmasta löydy laatikoita, arkkuja, latauspisteitä ja kauppoja lukuun ottamatta juuri mitään mielenkiintoa herättävää. Isossa maailmassa pelin ääninäyttelyä on haukuttu reippain sanoin, mutta hieman syyttä. Mielestäni sekä englannin- että japaninkielinen ääniraita sopivat pelin dialogin henkeen varsin hyvin. Muusikit ja ääniefektit ovat parempaa keskitasoa poislukien pidemmän päälle erittäin ärsyttäväksi käyvä Conan-henkinen taistelumusiikin teema.



Pelattavuus aina taistelun kulkua myöten on toteutettu hyvin. Päätason valikoiden käyttöliittymä vaikuttaa aluksi hieman sekavalta ja monimutkaiselta, mutta sen hallinnan oppii suhteellisen nopeasti. Erittäin suurena bonuksen muihin JRPG:hin verrattuna Enchanted Arms:ssa on kahdeksan vapaata tallennuspaikkaa. Saven voi tehdä taisteluita lukuun ottamatta milloin haluaa. Tästä kahdeksan hurraahuutoa From Softwarelle. Enchanted Arms tukee myös moninpeliä Xbox Live:n kautta; ilmeisesti tarkoituksena on mättää vastustajaa turpaan golemeilla, mutta useasta yrityksestä huolimatta en löytänyt livestä ainuttakaan vastustajaa.

Enchanted Arms on itsensä näköinen ja persoonallinen JRPG. Sen huumori ei varmasti sovi kaikille ja peli ei helppoudessaan miellyttäne haasteita etsivää veteraanipelaajaa. Muille pelitunteja kertyy varmasti koko rahan edestä mikä on hyvä asia, sillä jällenpeluuarvoa ei juurikaan ole. Pienellä viilauksella Enchanted Arms:ssa olisi ollut jopa todellista kulttiklassikko-ainesta. Puutteista huolimatta se on silti erinomainen peli ja toistaiseksi myös ainoa Euroopassa julkaistu JRPG Xbox 360:lle.

Arvosana:
88/100

25.1.07

Gears of War:lle menestystä myös idässä



Gears of War:in menestys ei ota laantuakseen. Peli on myynyt jo yli 3 miljoonaa kopiota maailmanlaajuisesti, se on Xbox Live -palvelun suosituin peli, se on saanut kymmeniä "Vuoden peli" palkintoja ja lukuisia muita nimityksiä mm. parhaasta pelattavuudesta ja visuaalisuudesta.

Viimeisin ja ainakin minulle henkilökohtaisesti suurin yllätys on kuitenkin se, että peli on julkaisuviikollaan päässyt Japanin myydyimpien pelien listalle sijalle 7. Peli on käytännössä myynyt koko toimitetun painoksen loppuun, ja ainakin osa japanilaisista jälleenmyyjistä on joutunut myymään kenties ensimmäistä kertaa Xboxin Japanin historian aikana eioota.

Muilta osin Japanin 15.-21. välisen ajan myynnit eivä ole kovin yllätyksellisiä:

1. .hack//G.U. Vol. 3 (PS2) - 136,790 / uusi
2. Wario: The Seven (DS) - 91,249 / uusi
3. Shining Force EXA (PS2) - 72,306 / uusi
4. Wii Sports (WII) - 57,418 / 851,535
5. Wii Play (WII) - 45,724 / 764,813
6. Dragon Shadow Spell (PS2) - 40,541 / uusi
7. Gears of War (360) - 33,212 / uusi
8. Seikaiju Maze (DS) - 32,511 / uusi
9. Common Knowledge Training (DS) - 31,735 / 1,130,647
10. More Brain Age (DS) - 29,626 / 3,868,279

Tarttuiko länsimaisen median hype japanilaisiinkin? Auttoiko GeOW:ia Famitsun antamat korkeat pisteet 37/40? Vai onko kysymyksessä vain universaalisti todella kovan luokan peli? Niin tai näin, on erittäin miellyttävä nähdä japanilaisten arvostavan muutakin kun aivojumppaa ja virtuaalitennistä.

Pelaajat ovat pervoja

Ainakin näin viestittää Paavi Benedict XVI katolilaisen kirkon päivillä Roomassa. Teemana "Lapset ja media" - liekö sattumaa vai ei, että samoihin aikoihin EU:ssa valmistellaan tätä väkivaltavideopelien kieltoa?

Any trend to produce programs and products -- including animated films and video games -- which in the name of entertainment exalt violence and portray anti-social behavior or the trivialization of human sexuality is a perversion.

Kiitos Paavi, että kerrot minulle ja sadoille miljoonille peli- tai tietokoneiden omistajille millaisia ihmisiä me olemmekaan. Suosittelisin Paavia kuitenkin siirtymään tälle vuosituhannelle ja miettimään samalla vaikkapa sitä, mikä meni pieleen pedofiliaan sortuneilla jumalan sanansaattijilla esim. hiljattain USA:ssa.

24.1.07

Väkivaltapelit pannaan?

Pelit-lehti uutisoi viikko sitten keskiviikkona, että Euroopan komission varapuheenjohtaja Franco Frattininin aloitteesta EU:ssa aletaan valmistella väkivaltaisten videopelien kieltoa. Suhtauduin uutiseen olkia kohautellen, kunnes uutiseen törmäsi muuallakin (mm CNN:n ja Reuters).

Ensinnäkin vaikuttaisi siltä, että väkivaltapelien myynti haluttaisiin todellakin kieltää kokonaan. Toisekseen, suurimmat EU-maat mukaanlukien Ranska, Saksa ja Britannia sekä Suomi uutisoitiin tukemaan aloitetta. Kolmanneksi, Frattini on julkisesti myöntänyt, että kyseessä on hänen henkilökohtainen ristiretkensä peliväkivaltaa kohtaan, vaikka hänellä ei ole omien sanojensa mukaan suoranaisia näyttöjä väkivaltaviihteen haittavaikutuksista. Valmiin lakialoitteen Frattini on luvannut toimittaa ennen EU-parlamentin kesätaukoa.

Frattini nosti asian esille kokouksessa, jossa Suomea edusti oikeusministeri Leena Luhtanen (sd). Oikeusministeriön neuvotteleva virkamies Elina Isoksela kertoo Pelit-lehdelle, että kyseessä oli epävirallinen kokous, jossa ei tehty päätöksiä mihinkään suuntaan. "Kokouksessa Frattini toivoi, että ministerit ilmaisisivat yhteisen huolen vaaroista, joita näihin peleihin liittyy. Frattini kertoi aikovansa keväällä julkistaa tiedonannon cyber-rikollisuudesta."

Oikeusministeriön 16. tammikuuta antaman tiedotteen mukaan oikeusministerit totesivat kokouksessa, että äärimmäisen väkivaltaiset tietokonepelit tulisi kieltää kaikissa jäsenmaissa. Isokselan mukaan kokoukseen ei kuitenkaan mm. toimitettu ennakkoon taustamateriaalia aiheeseen liittyen, eikä jäsenmaiden oikeusministereillä ollut mahdollisuutta kommentoida puheenjohtajamaa Saksan tai komission näkemystä.

Kansanedustaja J.Kasvi reagoi nopeasti ja laati asiaan liittyen kirjallisen kysymyksen, jossa pohditaan mm. kiellon mahdollista vaikutusta pelimaailman miljoonabusinekseen, sananvapautta ja sensuuria, sekä sitä tosiasiaa, että väkivaltapelit tai pelit jotka saavat K-18 tarran, on tarkoitettu aikuisille eikä lapsille. Kasvin mukaan olisi keinotekoista rajoittaa väkivaltapelejä kieltämällä ne, miksi ei sitten tehtäisi samoin väkivaltaelokuvillekin. Tai vaikkapa viinalle ja tupakalle. Kasvin varsinainen kysymys kuuluu:

Miten varmistetaan, ettei tietokonepeleille synny muita medioita tiukempaa ennakkosensuurijärjestelmää, joka olisi ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa ja vaarantaisi suomalaisen peliteollisuuden kilpailukyvyn?

Isänä minäkin haluan suojella lapsiani. Uutiset näyttävät ja kertovat väkivallasta ja ihmisten pahuudesta tarpeeksi, mainokset ja televisio-ohjelmat suoltavat seksiä ja epätodellisia roolimalleja. Koulukiusaus tuntuu olevan ikuinen riesa ja tupankan tai viinan - jopa huumeiden hankkiminen ei tunnu olevan alaikäisille ongelma eikä mikään. Varmaan juuri siksi tarvitaan uusi laki, joka tekee edes kodista turvallisemman paikan, kun pelikauppojen myyjät tai vanhemmat eivät ymmärrä lastensa parasta ja maailma on läpeensä mätä.

Jos nämä pelit kielletään minultakin, nousen kyllä barrikaadeille. Tosin lopputuloksena on luultavasti masinoinniksi leimattu kampanja, kuten kävi kiistellyn tekijänoikeuslainkin osalta (joka sittemmin on uutisoitu mm. sudeksi, jolla ei ollut käytännön vaikutusta esim. piratismin vähentymiseen).

Pitääkin miettiä tarkaan, kenelle ääneni menee seuraavissa eduskuntavaaleissa.

12.1.07

Xbox 360 joulumyynnin kärjessä

NPD:n julkistamien lukujen mukaan Xbox 360 möi jouluna eniten uuden sukupolven koneista. Samalla 360:en Gears of War oli joulun myydyin peli. Kaikki alustat mukaan lukien Nintendon DS oli kuitenkin ylivoimainen 1.6 miljoonan myydyn koneen turvin. Tuotanto-vaikeuksien kanssa pitkin viime syksyä ja talvea painiskellut PS3 kelpasi vajaalle 500.000 pelaajalle.

Konsoleiden myynti joulukuussa 2006:

1. Nintendo DS, 1,6 miljoonaa
2. Sony PS2, 1,4 miljoonaa
3. Microsoft Xbox 360, 1,1 miljoonaa
4. Sony PSP, 953 000
5. GameBoy Advance, 850 000
6. Nintendo Wii, 604 000
7. Sony PS3, 490 000

Kattavammat listat esimerkiksi pelimyynnistä löytyvät mm. täältä.

8.1.07

CES: 10,4 miljoonaa XO:ta, miljoona PS3:sta

Microsoft:in Bill Gates julkisti CES messuilla Las Vegasissa, että XO:ta on toimitettu maailmanlaajuisesti 10,4 miljoonaa kappaletta vuoden 2006 loppuun mennessä. Luku ylitti odotukset aiemmat odotukset reilusti.

Samalla MS paljasti yksityiskohtia XO:hon tämän vuoden aikana tulevasta uudesta IPTV-ominaisuudesta (Internet Protocol Television). IPTV-tekniikalla käyttäjä voi esimerkiksi nauhoittaa TV-lähetystä 360:lle pelatessaan, tai kutsua Live:n kautta ystäviään keskustelemaan vaikkapa lätkä- tai fudispelin kulusta. Live:ssä on tällä hetkellä MS:n mukaan jo yli 5 miljoonaa käyttäjää jotka ovat tehneet erilaisia latauksia yli 100 miljoonaa kertaa, joten ei ole ihme että eri sisällöntuottajat ovat kiinnostuneita MS:n yhteisöstä.

Samaan aikaan Sony tiedotti toimittaneensa miljoona PS3:sta USA:n markkinoille vuoden 2006 aikana. Sonyn maaliskuun 2007 tavoite on edelleen 6 miljoonaa toimitettua konsolia maailmanlaajuisesti.

Kilpailu kiristyy ja myös Sony kertoi omista suunnitelmistaan videomateriaalin välittämisen suhteen. PSP:ssä ja PS3:ssa käytössä oleva XMB (Xross Media Bar) on tulossa osaksi Sonyn seuraavan sukupolven televisioiden graafisia käyttöliittymiä mm. Bravia-mallistoon. Televisioihin liitettävän moduulin avulla käyttäjän on mahdollista tilata videomateriaalia jo ensi keväänä sisällön tullessa AOL:lta, Yahoo!:sta, sekä Sonyn omista puljuista - Sony ei varmistanut, tullaanko vastaavaa videon striimausta ja sisältöä näkemään myös PS3:ssa.

Lähteet: Gamasutra.com


Web Page Hit Counter
dell online coupon code